Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Jigi Cup 2019

Adita Kalastuskilpailu 2019

25.5.2019 klo 09:30-16:30

Ruovesi, Ruovesi

 

Kultajigi

8.6.2019 klo 09:30-16:30

Viljakkala, Kyrösjärvi

 

Säynäniemen KalaKunkku

29.6.2019 klo 09:30-16:30

Orivesi, Längelmävesi

 

Humminbird Mega Challenge

13.7.2019 klo 12:00-19:00

Keuruu, Kerusselkä

 

Daiwa Prorex Open

17.8.2019 klo 09:30-16:30

Lohja, Lohjanjärvi

 

WPC Finland

24.8.2019 klo 10:30-17:30

Uusikaupunki, Saaristomeri

 

Crazy Fish Kalastuskilpailu

5.10.2019 klo 09:30-16:30

Lempäälä, Pyhäjärvi

VASTUULLISUUS

Kilpailumuotona C & R

Jigi Cup Pro Kalastus kilpaillaan ns. pyydystä ja päästä (C&R) -kalastustyylillä. Kilpailukalat mitataan veneessä mittalaudalla ja valokuvataan, jonka jälkeen ne päästetään elävänä takaisin veteen. Kilpailussa huomioitavat kalalajit on kaikki päästettävä kilpailun aikana takaisin vesistöön elävänä.

Kilpailussa on tämän lisäksi käytettävä vain ja ainoastaan keinotekoisia vieheitä, eli mm. täkykalojen käyttö on kiellettyä.

 

Näiden yllä mainittujen sääntöjen tarkoituksena on lähtökohtaisesti välttää kalojen turha kuoleminen. Kisatilanteessa ensisijainen tavoite ei ole saalistaa ruokakaloja, eikä kilpailun perimmäisenä tarkoituksena ole myöskään hankkia kalaa johonkin jatkokäyttöön. Hyvä ja kiinnostava kilpailu kerää parhaillaan useita kymmeniä veneellisiä taitavia kalamiehiä yhdelle vesistölle, joten erityisesti silloin on hyvä kiinnittää erityistä huomiota kalastustapaan.

 

Jigi Cup kannustaa ja rohkaisee kilpailijoita käyttämään vieheissään väkäsettömiä koukkuja!

Lisäksi kalastaminen alle 10 metrin syvyysalueella on erittäin suositeltavaa, jotta kalojen vapauttamisella on tarvittaessa mahdollisimman hyvät edellytykset!

 

Vastuullinen kalastus yleisesti

Jigi Cup ei missään tapauksessa tuomitse kalojen pyydystämistä ruokapöytään, päinvastoin pitää kalastusta erittäin hyvänä tapana hankkia  hyvää ja terveellistä lähiruokaa. Jigi Cup haluaa kuitenkin omalta osaltaan kannustaa kalojen harkittuun saalistamiseen, ja että kukin kalastaa vain omiin tarpeisiinsa. Jokainen vapakalastaja, etenkin kokenut sellainen, voi aiheuttaa tarpeetonta haittaa vesistöjen kalakantoihin ylimitoitetulla kalojen saalistamisella.

 

Tunne kalalajit ja vesistöt, joissa kalastat

Kotiin vietävän saaliin määrän lisäksi, Jigi Cup kehoittaa kalastajia tutustumaan kunkin saalistettavan kalalajin lisääntymistapoihin, jolloin pystyy tunnistamaan milloin ja missä on järkevää kutakin kalalajia kalastaa. Kannustamme valitsemaan ruokakaloiksi sellaiset yksilöt, jotka ovat jo todennäköisesti kuteenet vähintään kerran  ja päästämään pois sellaiset suuret ja vahvat yksilöt, jotka ovat erinomaisia lisääntyjiä.

 

Myöskin itse c&r -kalastuksessa olisi hyvä huomioida kunkin kalalajin ominaisuudet ja pyrkiä käsittelemään kaloja hyvin varovaisesti ja turvaamaan niiden elinmahdollisuudet pois päästettäessä.

 

Näin turvaamme jatkossakin kalaisat vetemme!

 

Vastuullisesta kalastuksesta voit lukea mm. Suomen Vapaa-ajan Kalastajien Keskusjärjestön sivuilta: http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/vastuullinen/

 

Suositukset pyyntimitoiksi: