Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Jigi Cup 2020

 

Kultajigi

6.6.2020 klo 10:30-17:30

Viljakkala, Kyrösjärvi

 

Säynäniemen KalaKunkku

27.6.2020 klo 10:30-17:30

Orivesi, Längelmävesi

 

Keurusselkä Jigi

11.7.2020 klo 12:00-19:00

Keuruu, Kerusselkä

 

Ursuit Mega Challenge

25-26.7.2020

klo 10:30-17:30 la

klo 11:00-16:00 su

Tampere, Näsijärvi

 

Daiwa Prorex Open

15.8.2020 klo 10:30-17:30

Lohja, Lohjanjärvi

 

Crazy Fish - Kalastuskilpailu

29.8.2020 klo 10:30-17:30

Akaa, Vanaja

 

Ellivuori Resort Challenge

4.10.2020 klo 9:30-16:30

Nokia, Rauta/Kulovesi

 

Adita - Kalastuskilpailu

17.10.2020 klo 9:30-16:30

Jämsä, Päijänne

 

Kausi 2017 taustapeilistä katsottuna:

 

 

 

Jigi Cup Pro Kalastus kausi 2017 on ollut jo tovin takana ja uutta kautta odotetaan jo tiiviisti monessa venekunnassa, joka on näkynyt hyvänä pöhinänä somessa. Tässä vaiheessa on kuitenkin hyvä vielä kurkata menneeseen kauteen.

 

 

 

Cup uudistui monipuolisemmaksi

 

Vaikka Jigi Cup on edelleen melko nuori, tehtiin menneelle kaudelle melko suuria muutoksia pyrkien muodostamaan kilpailusta mahdollisimman monipuolinen ja kiinnostava. Uudet avaukset otettiin lähtökohtaisesti hyvin vastaan ja uudistumista pyritään jatkamaan edelleen mahdollisimman tiiviisti kilpailijoita kuunnellen. Suurin muutos viime kaudella oli kalastustyylin vapauttaminen eli pelkästä jigikalastamisesta siirryttiin kaikkeen vapakalastamiseen oman valinnan mukaan. Cupin nimi aiheutti ja aiheuttaa jatkossakin tässä suhteessa hieman hämmennystä, mutta sitä ei haluttu enää vaihtaa, olihan se jo tavallaan ottanut oman paikkansa kisakalenterissa. Toinen merkittävä muutos oli kisamäärän kasvattaminen ja kilpailujen järjestäminen huomattavasti laajemmalla säteellä, kun aiemmin kilpailut järjestettiin pelkästään Pirkanmaalla. Muutoksia tuli kokonaisuudessaan paljon ja niistä tuli pääosin pelkkää positiivista palautetta, josta saatiin hyvät askelmerkit jatkoa varten!

 

 

 

Kausi Pro Kalastuksen näytöstä

 

 

 

Yhdeksään kilpailuun, joista tuloksiin laskettiin kuusi, mahtui menestystä monille eri venekunnille ja podiumille nousi useat taitavat kalamiehet vuorollaan. Kahden venekunnan suorittaminen oli kuitenkin sellaista tykistystä, johon ei muut kyennyt mitenkään vastaamaan. Kalle Paavola / Jussi Jokinen (JC 72) ottivat kaksi kilpailuvoittoa ja olivat kisaamissaan 8 osakilpailussa peräti 5 kertaa palkintopallilla ja kerran sijalla 4! Kaksi kisaa meni ”penkin alle” mestareiden ollessa näissä sijalla 13. Koko kausi oli herroilta siis todella vakuuttavaa suorittamista, joka tuotti kunnioitettavat 158 pistettä lopputuloksiin (täydet pisteet 180 p).

 

 

 

 Paavola / JokinenPaavola / Jokinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yksi varteenotettava haastaja kuitenkin löytyi, kun Ville Pohjakunnaksen kipparoima venekunta (JC 3) Juha Heinisen ja Heikki Tulosen miehittäminä piiskasivat jigiä aivan Paavolan ja Jokisen kannoilla koko kauden. Teoreettinen voitto oli mahdollista loppuun saakka, edellyttäen voittoa viimeisestä kilpailusta ja Paavolan / Jokisen jäämistä ulos pisteiltä. Voitto tuli, joten käsi lippaan siitä suorituksesta, mutta kun samalla Paavola / Jokinen kiipesi kakkospaikalle, jäi voitto vielä saavuttamatta kokonaiskilpailusta. Kaksi voittoa, yhteensä 4 palkintopallisijoitusta sekä yksi 4. sija oli kyllä sekin kyllä todella kunnioitettava suoritus!

 

PohjankunnasPohjankunnas

 

Kolmannen sijan kokonaiskilpailussa otti Ville Käpysen venekunta Janne Raunion ja Jouni Myllerin miehittämänä, joka korjasi voiton avauskisasta ja kakkospaikan kotikisastaan Lempäälässä. Kyseessä on muuten ainoa venekunta, joka kiersi koko cupin kaikki yhdeksän osakilpailua! Myöskin somen puolella osallistuminen on ollut vähintäänkin yhtä aktiivista ja vakuuttavaa. Jigi Cup nostaa hattua ja antaa mitä nöyrimmät kiitokset upeasta sitoutumisesta!

 

 

 

KäpynenKäpynen

 

 

 

 

 

 

Suurimmat kalat

 

Joka kilpailussa suurin kala jokaisesta kilpailulajista palkittiin Navionicsin karttakortilla. Tässäkin listassa nähtiin samoja nimiä kauden mittaan useampia, joten kourallinen venekuntia oli kyllä selvästikin hyvin hajulla mistä löytyy kalaa ja isoa sellaista. Huomionarvoista suurimpien kalojen osalta oli Längelmäveden dominointi tässä suhteessa, kun yhtä tasapeliä lukuun ottamatta kaikki suurimmat kalat ongittiin Rönnin Kalakunkussa.

 

Kauden suurimmat kalat:

 

Ahven 41 cm: Kalle Paavola, Rönnin Kalakunkku ja Rainer Niutanen, Crazy Fish –kalastuskilpailu

 

 

Kuha 81 cm: Jouni Lohikoski, Rönnin Kalakunkku

 

 

Hauki 108 cm: Tapio Lääkkölä, Rönnin Kalakunkku

 

 

 

 

Hymyssä suin kohti kautta 2018

 

Mennyt kausi oli monin tavoin onnistunut, vaikka matkan varrelle sattui monia haasteita ja vastoinkäymisiäkin. Kausi oli pitkä ja vivahteikas, joka tarjosi jännitystä aina viimeiseen hetkeen saakka. Onnistumisista ja epäonnistumisista pyritään ottamaan opiksi uutta kautta suunniteltaessa, josta varmasti saamme yhdessä kilpailijoiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa entistäkin paremman. Muutoksia on edelleen varmasti luvassa, jotta cup kehittyisi koko ajan oikeaan suuntaan.

 

Jigi Cup Pro Kalastus haluaa kiittää kaudesta mahtavia yhteistyökumppaneitaan, jotka ovat mahdollistaneet mm. loistavat palkinnot. Erityinen kiitos hyvähenkisille kilpailijoille sekä seuroille, teidän kanssanne cupia on mukava elää ja hengittää!

 

Nähdään tulevalla kaudella!!

// Jigi Cup Pro Kalastus