Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Jigi Cup 2020

 

Kultajigi

6.6.2020 klo 10:30-17:30

Viljakkala, Kyrösjärvi

 

Säynäniemen KalaKunkku

27.6.2020 klo 10:30-17:30

Orivesi, Längelmävesi

 

Keurusselkä Jigi

11.7.2020 klo 12:00-19:00

Keuruu, Kerusselkä

 

Ursuit Mega Challenge

25-26.7.2020

klo 10:30-17:30 la

klo 11:00-16:00 su

Tampere, Näsijärvi

 

Daiwa Prorex Open

15.8.2020 klo 10:30-17:30

Lohja, Lohjanjärvi

 

Crazy Fish - Kalastuskilpailu

29.8.2020 klo 10:30-17:30

Akaa, Vanaja

 

Ellivuori Resort Challenge

4.10.2020 klo 9:30-16:30

Nokia, Rauta/Kulovesi

 

Adita - Kalastuskilpailu

17.10.2020 klo 9:30-16:30

Jämsä, Päijänne

Kesäpä...eiku kesätuuli Kangasalla

4.7.2017

 

Jigi Cup 2017 järjestyksessään 3. osakilpailu Nippon Jigittelyt käytiin viime lauantaina Kangasalla Längelmävedellä ja Roineella. Jos edellisessä kisassa Kyrösjärvellä herättiin sankkaan sumuun, niin tällä kertaa oli sitten lähes myrskymukemiin yltyneen tuulen vuoro. Kisaajien onneksi se kaikkein kovin tuuli oli edellisenä päivänä, mutta se tuskin ketään juuri lohdutti tuulen ollessa edelleen erittän kova. Tämä tiesi monelle kisaan hyvinkin valmistautuneille päänvaivaa, kun reenattuja paikkoja ei ehkä pystynytkään kalastamaan. No kisa on kisa ja kovassa paikassa kisamiehistö punnitaan.

 500500

 

Tuulien armoille lähti yhteensä 36 venekuntaa. Määrä oli järjestävälle taholle ehkä pienehkö pettymys siihen nähden mitä oli etukäteen spekuloitu, mutta kova keli oli varmasti esteenä monille kisaan aikoneille. Mutta tälläkin määrällä kisasta saatiin kisan näköinen ja kilpailusta riittävän tasokas...onhan kovimmat kisaajat yleensä paikalla kelistä huolimatta.

Kilpailu lähti melko rivakasti liikkeelle ja saaliskuvia tuli hyvään tahtiin tuomaristolle tarkastettavaksi. Vaikka keli vaikeutti hommaa, niin vesillä näytti olevan niin osaavaa väkeä, että kalat löysivät itsensä mittalaudalta yksi toisensa jälkeen.

 

Winner takes it all!

Kilpailun tuloskehitystä seuratessa on mielenkiintoista huomata, kuinka venekunnat etenevät eri taktiikoin. Monen tekijäporukan tilanne voi pitkään näyttää hankalalta, kunnes nousevat loppua kohti ryminällä kohti kärkeä. Osan kohdalla tämän pystyi jopa ennakoimaan, eivätkä toki myöskään jättäneet suoritustaan odotuksia heikomaksi.

Kilpailun viimeinen tunti pidettiin tuloslistaa päivittämättä aina tuloksien julkaisemiseen saakka jännityksen ylläpitämiseksi. Tämä olikin nyt hyvä ratkaisu, sillä koko kärkikolmikko vaihtui täysin hiljaisen tunnin aikana. Kyllä sieltä sitten niitä kärsimättömiä kyselijöitä sitten riittikin, jotka kynnet pureskeltuina odottivat tuloksia kisakeskuksessa.

Kilpailun voitti Sami Hyvärisen venekunta, miehistönään Tiiu Kurkinen ja Erkki Hakkarainen. Heidän yhteistulos 258 cm oli 11 cm parempi kuin toiseksi sijoittuneella Ville Pohjankunnaksen venekunnalla. Kolmanneksi sijoittui Marko Ojalan venekunta. Kärkikolmikosta pistää merkille lajin äijävaltaisen historian vuoksi se, että kahdessa venekunnassa oli naisedustusta mukana – on hienoa nähdä, kuinka kalastus tavoittaa koko ajan voimakkaammin myös naisia!!

 

Kuva: Tiiu Kurkinen, Erkki Hakkarainen ja Sami Hyvärinen.

 

Hyvärisen venekunta otti omansa kalastaen myös kisan kaksi suurinta kuhaa, 68 cm ja 65 cm. Lisäksi oheiskilpailuina olleisiin kuva- ja videokilpailuihin saatiin vain Tiiu Kurkiselta, joten voittajamiehistö lähti vene täynnä palkintoja kotimatkalle.

Suurin hauki oli 97 cm ja sen nappasi Tommi Hietasen venekunta. Ahvenista suurimman nappasi Sami Sinimeren venekunta.

 

Kilpailu saatiin kunnialla päätökseen kelistä huolimatta ja kaikilta onnettomuuksilta vältyttiin. Tästä on hyvä jatkaa 2 viikon päästä Rönnin kalakunkkuun, jossa pomminvarmasti nähdääm jokaisesta kalalajista suuryksilöitä tuloslistalla ellei keli tee jälleen homman lähes mahdottomaksi.

 Kuva: Tiiu Kurkisen otokset olisivat olleet kovaa valuuttaa myös "vähän" suositummassakin kuvakilpailussa!

 

Kiitoksia kaikille kisaajille ja tietysti kilpailun tukijalle Nippon Verkko Oy:lle!